faktorer i den gode virksomhed

Nu skal du holde godt fast – nu kommer du til at lære noget. Når du har eget firma, så er der nogle sjove og nervepirrende faktorer, som man skal relatere sig til. Der er dog også en del faktorer, som de langt de fleste der selv ejer en virksomhed, syntes og mener er anstrengende at relatere sig til.

Du får lige her en liste med de ting, som det er vigtigt, at du har styr på. Oversigten er muligvis ikke den største, men anvend for eksempel til at lave din egen oversigt!

Hav styr på regnskabet

For nogle er det ret hårdt, at fumle rundt i de økonomiske dokumenter. Her kan man finde nogle af dine tætte kunder, der overhovedet ikke har fået afregnet deres fakturaer til jer, og så står man og tænker: Er det her noget med at skrue bissen på og sige noget med inkasso, hvordan er det nu med inkassovarsel og er det nemmere bare at finde et professionelt firma til at håndtere inkasso. Det er normalt ikke i hverdagene du ser det her, men når du knokler med momsregnskab og årsregnskab. Her er det vigtigt at have en udmærket bogfører og/eller en god revisorvirksomhed. Revision af regnskaber og arbejde med bogholderi er for langt de fleste virksomheder ret hårdt arbejde. Men der ingen vej udenom og revision af økonomien bør udføres, og det er endnu en af de væsentlige faktorer i din virksomhed, som man skal forholde sig til.

God atmosfære blandt dine ansatte

Noget af det vigitigste som skaber din virksomhed, det er dine ansatte. Hvis du ikke har solide medarbejdere, så har du ikke en udmærket virksomhed. Der er rigtig flere metoder til, at danne et dejligt miljø at arbejde i og gøre dine ansatte veltilfredse. Godt arbejdsmiljø er både noget der er tilfredsstillende for din velvære som ejer af firmaet, men faktisk også godt for firmaets finansielle formåen. Tilfredse medarbejdere gør som regel mere for at skabe et godt resultat for dig.
Vigtigst er omgangstonen! Hvordan taler du til dine medarbejdere, lytter man til dem og griner du af deres jokes . Det er helt afgørende navnlig i flade organisationer, at der er en anbefalelsesværdig og behagelig omgangstone.
Noget andet er gode materielle arbejdsforhold. Når du har ansat folk i det fri, så sørg for varmt kluns til regn, vind, hedebølge og bidende frost og gode beskyttelsesko hvis man er på en risikofyldt arbejdsplads. Såfremt man har ansatte på kontor, så kan ting som gode kontorstole og hæve sænkebord noget bedre at arbejde hos jer. Det kan også været lækkert designede vaser og andet indendørs kunst, og luksuriøse juicepressere som Hurom 700 eller noget i den stil!

Prøv at bruge oversigten her til at få nogle bedre interne key performance indicators!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *