Du tænker muligvis på hjemmelavet rabarbersaft og andre slags saft som noget, der hører til dine bedsteforældres generation. Da de var yngre, var det meget almindeligt at lave sin egen saft af frugter fra haven. Det er ikke helt så almindeligt i dag, og det er ærgerligt.

Det er ret nemt at lave sin egen saft. Du kan godt finde ud af det, selvom du ikke er en haj i et køkken. Det kan give en helt speciel tilfredsstillelse at lave sin egen saft. Den smager bedre. Der er også miljømæssige fordele ved at lave saft selv.

Kog saft på dine afgrøder

Mange har et eller andet spiseligt i haven. Ofte får man det ikke brugt, og så ender det bare med at rådne væk. Måske har du et æbletræ stående, der giver fine æbler hvert år? Måske har du noget rabarber i din have, som du aldrig får brugt? Så kan du bruge det til lækre hjemmelavede ting.

Prøv fx at koge en lækker hjemmelavet rabarbersaft. Ingen købesaft kan måle sig med den, og du kan skrue lidt på ingredienserne, så den bliver helt efter din smag.

Dyrk og spis

Rabarber er en nem afgrøde at have i haven, og den kan bruges til mange ting. Du kan koge rabarbersaft, og du kan lave lækre kager og desserter.

Når du selv dyrker frugt og grønt i din have, passer du på miljøet. Det er godt for naturen, at du dyrker planter. Derudover skal din høst ikke transporteres langt i store lastbiler. Den kan komme direkte ind i dit køkken og blive lavet om til rabarbersaft.

Du kan på samme tid gøre noget hyggeligt, spare penge og passe på miljøet. Har du børn, kan du lære dem noget om planter, høst og madlavning. Alt det kan en hjemmelavet rabarbersaft hjælpe dig med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *